Hoogtepunten 2017, deel 5

La Coletta

Thomas en Tom hadden zichzelf ook uitgenodigd. "Oooh Michel, als jij naar de Alpen gaat dan komen wij ook efkes langs." Ik bereidde Thomas voor met tracks en kaarten vol fluo-markeringen. Ik wist niet op voorhand of ik mijn tweede week solo of in gezelschap wil rijden. Zondagmiddag rij ik hen tegemoet in Brossasco bij hun afdaling van Colle del Pret tussen Sampeyre en Sanfront. Ik had hen die route voorgesteld dus waar ik hen kon opwachten.
De volgende dag rijden we vanuit Saluzzo naar Acceglio in de Maira-vallei. In die doodlopende asfaltvallei beginnen we aan een doodlopende onverharde route, La Coletta of in de Denzel "Gias Traversiera". Deze route staat zeker en vast in mijn Top-5, het besef dat je aan rand van de beschaving rijdt verhoogt het avontuurlijke karakter van deze route. Het eindpunt op 2800 meter hoogte levert de basis van het avontuur.
Het menu bestaat eerst uit een passage naast een riviertje, vervolgens een flink aantal bochten in bosrijke omgeving. Het wegdek is hier niet te veeleisend. Op de rand van boomgrens staat een mooi kapelletje met zicht op de bosrijke passage onder je en de rest van de route die tegen de bergflank omhoog kruipt. INDRUKWEKKEND! h
In 2005 reed ik hier voor het eerst, de afdaling was toen in een hagelbui. In 2010 dwong een kleine landslide en veel sneeuw me om voortijdig terug te draaien. In 2014 stonden we de GS Academy boven bij de rune. Vandaag zou de top relatief vlot bereikbaar moeten zijn.

Boven is Tom overdonderd door het maanlandschap en de rust. We genieten van onze picknick, een slokje water en het uitzicht. Thomas en Tom dollen wat met Iphone composities. We zetten ons ook even in zon en laten de tijd ongemerkt passeren. Meer hebben wij niet nodig. Echt niet.
Bij de afdaling laat ik mijn reisgezellen vooruit lopen om van halverwege de bergflank mooie panormashots te maken. Met in de verte twee kleine motorrijdertjes.

NVDR Jammer genoeg werd deze route afgelopen jaar tot verboden terrein. Gemotoriseerde bezoekers worden niet meer toegelaten. Gelieve dit te respecteren.

Prachtige bergflankroute Spot the bike En van de mooiste panorama s in de Westelijke Alpen

Toch nog andere bezoekers op 2800 meter hoogte Bezinningsmomentje Horrormovie?

Spot the bikes Kapelletje aan de rand van de boomgrens in de verte

Val Grana in de sneeuw en Maira-Stura

Na mijn ontdekking van vorige week wil ik Val Grana al onmiddelijk voorstellen en delen met Thomas en Tom. Ook zij vinden het een topper. Bij n van de fotostops speld ik hen een leugentje op de schouder. "Mannen, jullie weten toch dat de mensen van Mrklin treintjes hier foto's komen nemen om hun landschappen te ontwerpen..." Ik heb hen slechts 5 minuten in de waan gelaten. We blijven vrienden. Het weer is jammer genoeg minder zonnig dan vorige week.

Ook Thomas kent het standbeeld van Pantani heel goed. Voor we aan het standbeeld zijn, dwingt de meteo ons echter om de regenpakken aan te trekken. De temperatuur is gezakt naar 5 graden dus zijn de regenpakken welkom om de koude buiten te houden. Vandaag zijn we niet op stap richting Demonte of Ventimiglia. Vandaag rijden we de Maira-Stura route: Colle Fauniera, Colle Bandia, Colle Margherita en zo richting Colle del Pret.
Als je vertrouwd bent met de omgeving kan je in de verte Monte Viso en de Varaita-Maira kamroute zien. Vandaag jammer genoeg niet wegens dikke nevel. Het beperkte zicht heeft als voordeel dat je je volle aandacht op de weg en de volgende bocht kan houden ;-) We stoppen natuurlijk meermaals om te genieten van de omgeving. Ook al zijn de panorama's afwezig, het blijft een fantastische omgeving. Lord of the Rings anyone?

Zien jullie ook die kleine Marklin treintjes rijden? Vorige week had ik hier veel beter weer. Het kan verkeren Grapje maken om de moraal hoog te houden

Maira Stura route in de mist. Zolang je de volgende bocht kan zien is er geen probleem Big Mike zit in een microklimaat. Thomas en Tom niet Compositietip: motor en avontuurlijke weg bovenaan. Afgrond beeldvullend

Lees verder of ga n pagina terug
Overzicht: Alpen 2017 blz 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: najaar 2020
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !