Hoogtepunten 2017, deel 2

Val Grana en een Rolls Royce prototype

De volgende dag heb ik ook een nieuwe route gepland.
Bovenop Colle della Fauniera (ook wel Collei dei Morti genoemd) passeerden we meermaals het standbeeld van Carlo Pantani. Vlakbij het standbeeld kan je de Maira-Stura route rijden. Je komt hier ook voorbij als je van Ponte Marmora in de Maira vallei wil doorsteken naar Demonte in de Stura vallei. Bijvoorbeeld op weg naar de Ligurische grenskamroute.

Elke keer als ik hier passeerde zag ik de wegwijzers naar Pradleves en Chiappi. Maar ik had dus steeds andere doelen en liet deze asfaltvallei links liggen. Afgelopen winter had ik m'n kaarten geraadpleegd en beslist om Pradleves eindelijk eens op te zoeken. Vanuit Saluzzo moesten we dan eerst naar Caraglio om daar Val Grana in te rijden. Dit was absoluut geen teleurstelling. Machtig mooi landschap. Super rustig. En natuurlijk gestaag klimmend om bij het standbeeld van Pantani op 2481 meter hoogte uit te komen. Bijna bovenaan in de vallei passeren we nog een mooi klooster Il Santuario San Magno in Castelmagno.

Uiteindelijk bereiken we dat bekende kruispunt en overschouwen de vallei die we nu kunnen afkruisen. Been there. Done that. Vandaag zijn we niet op stap naar de Ligurische, maar we gaan wel via Demonte, Cuneo en de Royavallei naar Ventimiglia.
We nemen toch even de tijd om via de vlakbij gelegen Colle Valcavera even een blik te werpen op het begin van de Maira-Stura route te werpen. Ik herken Colle Bandia en Colle del Mulo, indrukwekkende panorama's. Vervolgens beginnen we aan de fantastisch mooie afdaling, over asfalt, naar Demonte.

Nietige motorfiets in machtige vallei Val Grana. Prachtige ontdekking

Val Grana, Santuario S Magno het klooster Sneeuw is niet verrassend op deze hoogte in september

Hier is zelden veel verkeer, maar wij moeten al gauw uitwijken voor een imposante tegenligger. Imposant door zijn omvang maar ook door de "dazzle-paintjob". Dazzle is het militaire zwart-wit-grijze kleurschema wat gebruikt wordt om vormen van een voertuig onherkenbaar te maken. Als je in auto tijdschriften een spyshot van een nieuw model tijdens testritten ziet, is het meestal in dazzle. De vorm van deze wagen is me inderdaad onbekend of onherkenbaar, maar die grille komt me wel bekend voor. Is dat geen Rolls-Royce grille? Zou dit een prototype zijn van nieuwste Rolls-Royce Cullinan???

We maken plaats en laten de auto passeren. Op het moment dat ik een BMW X5 als volgwagen zie, weet ik het zeker.
In het verleden ben ik meermaals prototypes of pre-productie modellen tegengekomen op Alpenpassen. De hoogte en de stijgingspercentages maken het voor elk voertuig in ontwikkeling een zeer interessante en technische uitdaging.

Ik haal Koen en Veerle in en vertel hen dat ik even terugdraai, hier wil ik meer van weten. Zij kunnen rustig de vallei verder afdalen, we spreken af in Demonte.
Zoals verwacht staan de bestuurders en passagiers van de Rolls en de volgwagen boven op Valcavera te overleggen. Ik vraag beleefd of ik foto's mag nemen en dit wordt verrassend genoeg toegelaten. Het dashboard is nog niet gemonteerd en de passagier rijdt met een laptop ingeplugd in de wagen. Dit is een unieke ontmoeting en worden unieke foto's!!! Niet veel later staan ze met mijn naam in CAR UK Magazine ! Levert me nog enkele gratis tijdschriften op ook.

Nu te koop als Rolls Royce Cullinan. In september 2017 in de laatste ontwikkelingsfase op 2421 meter hoogte Prototype en volgwagen,beiden met nummerplaten uit München. Say no more... Fantastisch om mijn spy pictures terug te vinden in het magazine CAR UK. Thanks guys!! Fantastisch om mijn spy pictures terug te vinden in het magazine CAR UK. Thanks guys!!

Alle moeite om de Cullinan onherkenbaar te maken valt in het niet met die grille toch even een blik werpen op de Maira Stura route De asfaltafdaling van Valcavera richting Demonte. Rustgevend.

Lees verder of ga één pagina terug
Overzicht: Alpen 2017 blz 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: najaar 2020
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !