Hoogtepunten 2014, deel 5

Col de la Met

Ook deze route reed ik al eerder. De specifieke uitdaging zit hem hier in de ondergrond. Geen stenen of rotsblokken maar zwarte lavagrond en steile bochten. Ooit stond ik hier naast m'n moto en had moeite om hem één meter achteruit te trekken. Het lijkt hier wel drijfzand. Belangrijk om je bochten hier van de eerste keer goed te nemen en verder het gas heel subtiel te doseren.
Bijna aan de top begint het jammer genoeg te regenen. Waarschijnlijk om het geheel nog wat moeilijker te maken. Ik doe m'n gele regenjas over m'n motovest. Om droog te blijven natuurlijk. Maar omdat ik opnieuw alleen rij ook als extra zichtbare voorzorgsmaatregel... Stel dat ik ergens naast de weg beland, dan zal ik makkelijker opvallen in het grijze landschap

De top wordt bereikt op 2750 meter. Van hier heb je een machtig zicht op Fort Turra. Tenzij de vallei gevuld is met regen en mist natuurlijk. Ik maak snel rechtsomkeer en rij heel voorzichtig naar beneden. Onderweg zie ik nog enkele bergmarmotten. Iets later bereik ik de beschaving heelhuids en kan m'n palmares verder aanvullen.

Met m'n nieuwe achterremblokken ben ik klaar voor de terugreis naar Belgie morgen. Een laatste pizza in Lanslebourg, een rustige nacht op de camping en weer extra mooie herinneringen. Het was weer een fijne motorvakantie.

Eigenlijk had ik niets gepland. Maar door de jaren heen ken ik blijkbaar genoeg mensen onderweg om van de ene bekende naar de andere te reizen. Ook leuk

Col de la Met Er zijn prettiger omstandigheden om te rijden Col de la Met. Tussen de skiliften

Let me show you the way Charmant gezelschap

Take me home Beemer

ga één pagina terug
Overzicht: Alpen 2014 blz 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: najaar 2020
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !