Hoogtepunten 2014, deel 2

Ligurisch binnenland

De volgende dag rij ik zonder Renzo door het Ligurische binnenland. Hier liggen vele kleine dorpjes tegen de bergflanken en in smalle valleien. Als autopassagier kan deze hoeveelheid bochten hier wel eens overdadig zijn. Ik cruise door dorpjes met pittoreske namen als Badalucco, Apricale, Perinaldo, Baiardo, Ceriana, Isolabona en Dolceaqua. De terugweg naar m'n hotelkamer loopt via het vertrouwde Pigna. In augustus ben ik hier terug met Jelle per auto. Voor haar hebben we na drie dorpjes al voldoende bochten gehad ;-)

Na twee nachten Santo Spirito laad ik m'n bagage op en reis verder. Met bagage naar Realdo en Baisse di Sanson om daar af te dalen naar La Brigue. Realdo blijkt slechts 25 inwoners te hebben. De mate waarin dit dorp afgelegen ligt wordt duidelijk bij het binnenrijden. Er staat een kleine vrachtwagen waar enkele huisvrouwen met boodschappentassen rondlopen. Na 5 minuten aanschouwen van dit tafereel is het me duidelijk. DIT IS DE MARKT. Eén marktkramer uit de buurt komt één maal per week dit dorpje bevoorraden. Ik zie in z'n vrachtwagen, groenten, fruit, melk, twee frigo's. En ik vermoed dat deze brave man veel spullen op bestelling meebrengt voor zijn afhankelijke klanten. Fascinerend schouwspel. Zonder vrachtwagen zou dit middeleeuws kunnen zijn.
Ik prijs me gelukkig dat ik dit mag meemaken en rij op wandelsnelheid door het piepkleine dorpje. De onverharde weg van Realdo naar Baisse di Sanson is mooi, rustig en niet te zwaar. Ik ben dolgelukkig dat ik deze nieuwe doorsteek eindelijk rij. De naam Realdo intrigeerde me al jaren. Nu weet ik wat er achter die naam schuilt. De afdaling naar La Brigue via Col Lineair is meer dan bekend en vertrouwd.

Realdo Liguria. Population 25 persons Realdo, de plaatselijke markt

Badalucco Badalucco Feeëriek provinciaal weggetje

Hotel Santo Spirito. Molini di Triora sprookjesdorp Baiardo Perinaldo

Royavallei en Tende

Het terras van Bar des Sports in Tende is ook meer dan vertrouwd. Steeds een blij weerzien met de uitbater van dit café / krantenwinkel / jeugdhuis. Na een ontspannend terrasje zie ik geen problemen in de route Baisse d'Ourne en Baisse de Peyrefique, de westelijke flank van de Royavallei. Deze keer wordt ik verrast door een kudde schapen en bovenop de Tendapas zelfs een officiële wedstrijd telegeleide zweefvliegtuigen !

Elke keer als ik in de Royavallei rij ontdek ik in de verte nieuwe vergezichten op forten die ik al bezocht. De fortengordel in deze regio dateert van de tijd dat visueel contact tussen bevriende forten noodzaak was. Nu onvoorstelbaar.

Baisse di Sanson. Tussen Realdo en La Brigue. Tussen Lago Tenarda en Il Redentore Tende Bar des Sports Tende Bar des Sports

Baisse d Ourne Schaapjes tellen tussen Baisse d Ourne en Baisse de Peyrefique Col de Tende  competitie voor modelgestuurde zweefvliegtuigjes. Indrukwekkend.

Lees verder of ga één pagina terug
Overzicht: Alpen 2014 blz 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: najaar 2020
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !