Hoogtepunten 2014, deel 3

Op stap met Harald Denzel en Col de la Cucumelle

De volgende dag heb ik afspraak op hoog niveau. Met Harald Denzel in persoon!!! En meerbepaald op de Col d'Agnel met een hoogte van 2740 meter. Harald en ik houden elkaar steeds op de hoogte wanneer we door de Alpen reizen. We rijden samen verder naar camping les 5 vallées in Briançon.

Topmeeting. Harald Denzel, Big Mike Belgium & Col d Agnel Where ever I lay my hat Camping Ontplofte Bagage

De volgende ochtend, maandag 21 juli, zullen we samen op pad gaan. Harald doet zijn verkenningsrondes deels per auto, deels per moto. Hij is met z'n rode Jimny Jeep zodoende kan hij ook tafel en stoelen en meerdere camera's meenemen. Voor Harald is dit minstens evenveel werk als vakantie. We verdelen het werk echter, hij fotografeert en ik rij in beeld. Meermaals als dat moet. Als Harald kortere uitstaps doet reist hij met zijn trouwe BMW R80 GS Classic.
Harald heeft natuurlijk altijd wel iets nieuws te vertellen. In de regio van Briançon reed ik ooit op zijn aanraden de Col de Sarenne en Rifugio del Fey. Prachtige routes. Vandaag schotelt hij mij ten noorden van Briançon de Col de Cirbieres voor. In deze vallei van de Guisane kende ik reeds Col de Granon en Col de Buffère. De Cibieres blijkt best een pittig weggetje te zijn. Met een droge bedding waar je je concentratie en je veerwegen tot het uiterste getest worden.

Col de Cibieres, naast Col de Buffere Col de Cibieres Col de Cucumelle, gezien vanop Cibieres, de namiddagbestemming

Rond de middag valt de zon weg en gaat Harald op de camping zijn foto's van de laatste dagen uitsorteren. Ik trek solo naar het skigebied aan de overkant van de vallei. Hier rij ik de Col de la Cucumelle, een top op 2501 meter ergens tussen de dienstwegen van het skigebied. Ik reed hem enkele jaren geleden en werd meermaals verrast door verraderlijke stukken. Zo is er één belachelijk steil stuk kort bij de top. Aan de noordoostflank lag nu een vers aangelegde "weg" bestaande uit een ruw gestorte partij vuistgrote stenen. Alsof je door mul zand rijdt maar dan veel harder als je valt...

Et voila, al veel dichter bij dat hutje Mijn 20-beurten kaart was snel vol met de moto op de skilift Col de la Cucumelle, voortop van Col de l Eychauda Cucumelle met sneeuw, juni 2011

Lees verder of ga één pagina terug
Overzicht: Alpen 2014 blz 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: najaar 2020
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !