Hoogtepunten 2014, deel 4

Assietta en Fort Turra

's Avonds eten we pizza op de camping en smeden plannen voor de volgende dag. De Assietta route wordt ingepland maar ik zal met bagage rijden. Om na de Assietta route in Lanslebourg te overnachten, zachtjesaan aan mijn terugweg beginnend. De route kent geen geheimen meer voor Harald en mezelf. Ik rij opnieuw enkele stukken heen en weer en Harald fotografeert er op los. Als hij parkeert en te voet de berg opwandelt voor een betere compositie, heb ik de tijd om foto's van hem te nemen. Onderweg haalt Harald nog een stuk pizza tevoorschijn, we proberen dit op te warmen op m'n cilinder. Coole foto. Koude pizza. Zelf blijf ik de Assietta elke keer opnieuw indrukwekkend vinden. Harald vind het als fotograaf natuurlijk jammer als de zon er weer niet door komt. Shit happens. Op het einde van de dag rijdt hij terug naar zijn tent in Briançon. Ik rij via BMW Finotti om nieuwe achterremblokken en daarna naar de camping in Lanslebourg.

Having fun in the mountains Pizza home delivery 2.0 Artist at work Harald en zijn Alpen

De volgende dag hebben we afgesproken om samen Fort Turra te rijden. 's Ochtends zie ik nog drie Italiaanse Vespa toeristen vertrekken. Zij zijn op weg naar Normandie omdat ze hoorden dat daar lekkere pannekoeken worden geserveerd. Het Turra fort was enkele jaren verboden voor gemotoriseerd verkeer. Na de aanstelling van een nieuwe burgemeester verviel dit verbod gelukkig! Harald fotografeert te voet het lagere gedeelte van de route, ik rij even naar boven om opnieuw te genieten van het fantastisch panorama over Lac du Mt Cenis, richting Modane en richting Col de l'Iséran.

Preventief onderhoud Andere tweewielige reizigers, op weg naar crepes de Normandie Turra Fort, heel de bergtop is van wachtposten, kazernes en schietgangen voorzien

Fort Turra, de voordeur Fort Turra Fort Turra, zicht op Lac du Mt Cenis

We drinken samen nog een koffie naast Lac du Mt Cenis. Voor de grap nemen we nog enkele foto's bij elkaars voertuig en nemen dan afscheid. Harald rijdt opnieuw naar Briançon ik begin aan Col de la Met.

Koffiepauze naast Lac du Mt Cenis

Lees verder of ga één pagina terug
Overzicht: Alpen 2014 blz 1 , 2 , 3 , 4 , 5

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: najaar 2020
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !