West Alpen 2010, deel 4
Liguria, Lago Tenarda en Pigna

De Italiaanse zijde van de Redentore bezocht ik enkele keren, maar meestal met de Ligurische Grens Kam Route als hoofddoel. Nu wil ik aan die Italiaanse kant wat meer tijd besteden. Mijn tent staat op de vertrouwde Camping Municipal St Jacques in Tende.Via de Col Lineair rij ik naar de Baisse de Sanson. Vervolgens voorbij Balcone di Marta richting Lago Tenarda om dan verder af te dalen richting Pigna.
In Pigna slaat een loodzware hitte mijn ambitie in de grond. Op een bankje in de schaduw probeer ik te bekomen. Het bronnetje aan de overkant van de straat probeer ik moedig leeg te drinken. Na deze noodzakelijke pauze volgt nog een dringende tankbeurt. Op het moment dat ik denk klaar te zijn om verder te rijden, zie ik daar plots een gelateria naar me lonken.
Uiteindelijk koop ik naast een ijsje ook een tandenborstel en boek een kamer bij een B&B. De Colle di Gouta kan wachten tot morgen. Mijn tent in Tende ook.

Een bronnetje en wat schaduw. Zalig!!! Hier sliep ik NIET
Prosciutto e melone Pizza al cipola Onnavolgbare Italiaanse koffie HmHmHm

De volgende dag ben ik heel blij dat ik mijn "noodkamp" opsloeg in Pigna, de Colle di Gouta bleek namelijk moordend zwaar te zijn.
Zelfs zonder bagage is het een zeeeeer pittige piste. De remmen kookten bij een lange steile afdaling. Het asfalt begon niet waar ik verwachtte maar 8 zware kilometers verder. F%µ$K

Passo Muratone als opwarmer Strada bruta sul colle di Gouta In the middle of nowhere, again... Hier twijfelde ik even aan mijn geluk... Andere reiziger met pech of gewoon gedumpt?

Sospel en Tende

Na een doorsteek via Col del Truc en Breil vind ik mijn tentje terug in Tende. Net op tijd om nog een kleine middaguitstap met een zeer hoog doel te ondernemen.
Al jaren probeer ik een foto die ik nam in 2003 te verbeteren. Ergens net voor de Col de la Boaire nam ik deze Ook dit jaar zal het me niet lukken om de machtige compositie van 2003 te evenaren.

Avondwandeling Niet slecht maar het origineel uit 2003 blijft nog steeds beter 18hr30 Einde van de avondwandeling, terug naar huis

Het is een feit dat ik ondertussen al enkele mensen ken in PiÊmonte en de Alpes Maritimes. Maar dat ze al een dorpje naar mij noemen is toch verrassend.
Naast San Michele is een bezoek aan Sospel ook onvermijdelijk als ik in de Roya vallei speel. Sospel staat in mijn geheugen gegrift sinds 1993. Een tijdstip dat ik nog rondreisde met Traveller Cheques. Onvoorstelbaar eigenlijk. Mijn bezoek aan Sospel wordt vereerd met een blik op een prachtige Bentley 3 liter uit 1926!!! De wagen zweeft voorbij en ik heb de reflex om een foto te nemen. Later post ik deze foto op een website over Vintage Bentleys . Meerbepaald hier

Vanuit Sospel gaat het bijna vanzelfsprekend richting Col de Turini en Col de la Bonnette. Mijn laatste bezoek aan de Turini dateert mogelijk van 2001. De schoonheid van de bochten bevestigt zijn plaats in mijn top 5 van mooiste Alpenpassen.
Na de Turini neem ik nog even snel de Col de la Bonette. Ook wegens lang geleden. Ook hier een verassende schoonheid en veel genoegen aan de hoogste geasfalteerde doorlopende Alpenpas. Het was de afgelopen twee weken zeer warm. De top van de Bonette is gehuld in zwarte wolken maar ik snak naar een verkoeling. De sneeuwbui was dan weer iets meer dan verwacht maar niet echt storend.
Mijn vriendin Jelle verwacht me op een camping in de Lubéron. Daar kan ik nog een weekje uitrusten en nagenieten van weer een fantastische Alpenreis.

Benvenutti à Michele Bergmarmot Een prachtige Bentley 3 liter uit 1926!!! Col de Turini, klassieker onder de klassiekers

Alpen 2010 blz 1,   2,   3,   4 

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !