West Alpen 2010, deel 3
La Coletta

Deze piste bezocht ik al meermaals maar is tot op heden (nvdr dec 2013) nog niet ter sprake gekomen op mijn website.
Dat heeft zijn redenen. Deze route is behoorlijk afgelegen en wondermooi.Ik wou er niet te snel over vertellen, om die schoonheid langer te bewaren.
La Coletta was ook een tip van Harald Denzel.Een onverharde route van ongeveer 25 kilometer,te vinden aan het einde van een doodlopende geasfalteerde vallei. Het avontuur lonkt.
Mijn eerste beklimming dateert van 2005. Het jaar dat “ein Erdrutsch” (een aardverschuiving) het bijna onmogelijk maakte om de top 2830m. te bereiken.
In 2007 lukte het wel, dankzij een heraangelegd pad. In 2010 won de natuur nog eens met een onoverkomelijke sneeuwpartij

Offergave voor een veilige rit in deze kapel 2005, La Coletta met Erdrutsch 2007, Het laatste stuk zonder Erdrutsch
Zicht op de kapel vanuit een machtige vallei Nature wins !!! Op zo'n moment besef je dat je alleen bent. Op een doodlopende piste. Achterin een doodlopende vallei...

Fort Central, Fort de la Marguerie, Fort Pernante

Na Sampeyre rij ik verder zuidwaarts. Via de Colle Esischie, het standbeeld van Pantani en Demonte gaat het verder naar Borgo San Dalmazzo en Limone Piemonte.
Ik sla m'n tent op aan Fort de la Marguerie. Fort Central is te bereikbaar en dus te druk bezocht om rustig te kamperen. Aangezien er nog vele uren daglicht is, vertrek ik te voet naar Fort Pernante. Een fort dat niet met voertuigen bereikbaar is. Een flinke inspanning later heb ik een uniek zicht. Onder mij ligt Fort Central, Fort de la Marguerie, de Roya vallei en hogerop ligt Fort Giaure.

Fort Central, gezien vanop Fort Pernante Fort de la Marguerie met eenzame kampeerder Zonsopgang boven Fort Central
Rustig en mooi. Michel slaapt hier goed Zeldzaam dier, een GS in het wild

Alpen 2010 blz 1,   2,   3,   4 

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !