West Alpen 2010, deel 2
Sampeyre

Eén van mijn favoriete dorpjes in Piëmonte is Sampeyre. Klein, gezellig een leuke camping en mooie pistes vlakbij.
Enig nadeel deze overnachting blijkt de zachte ondergrond...'s Ochtends opstaan als motorrijder is toch altijd eerst een blik werpen op je trouwe tweewieler.
Deze ochtend bleek m'n GS omgevallen te zijn. Shit happens. Een korte inspectie leert dat de rechterhandel een beetje verschoven is. Er lekt jammer genoeg ook remolie uit de remleiding.
Gelukkig is alles vlot herstelbaar en blijft m'n GS operationeel.

Lorenzo en Feruccio in 2011, bij beter weer ;-) Col d'Agnel, 2744 m. Gravity sucks Gravity sucks

Varaita Maira Route, Strada dei canonni

De Varaita Maira route reed ik in 2003 voor de eerste keer, in mijn onwetendheid met bagage...
Mijn laatste bezoek dateert van 2006, in het gezelschap van Harald Denzel en Jit
In 2004 ontdekte ik dat het doodlopende stuk van Colle di Sampeyre 2294m. naar Punta Bicocca ook best de moeite waard is.
Ik nam hier toen een foto van de onderliggende vallei gevuld met prachtige wolken. Alsof het crème fraiche is
Ik begin de route met de uitstap naar deze Punta Bicocca 2285m. Ook al is het behoorlijk mistig en net niet aan het regenen. Twee Italiaanse motorrijders op terugweg stellen me gerust dat de weg redelijk goed ligt. Lorenzo en Feruccio kennen de streek als hun broekzak. Meerdere malen proberen zij mij tips te geven over routes in de buurt.
Na vijf minuten beginnen ze zich vragen te stellen. "Waar woon jij???" "Hoe komt het dat jij hier, 1000 km van Belgie, al onze speelwegen kent??"
Na een fijne babbel wisselen we GSM-nummers uit. We'll meet again. Sindsdien rijden we elk jaar samen een route in hun persoonlijke achtertuin. Onwaarschijnlijke mannen!
Lorenzo rijdt met de gezegende leeftijd van 75 jaar nog elke keer hij er zin in heeft. Feruccio is met 65 tien jaar jonger.

Na de Punta Bicocca begin ik via de Col de Sampeyre aan de eigenlijke Varaita Maira kamroute.Het wegdek is er, zoals bij vele oude miliaire routes, niet beter op geworden. Of ik word ouder en minder overmoedig. Het moeilijke wegdek samen met de mist haalt het tempo naar beneden. Niet dat ik hier snelheidsrecords probeer neer te zetten.
De zaak heel houden is altijd het belangrijkste

Lorenzo en Feruccio in de mist Stenentapijt op Varaita Maira Niet echt een standaard wegdek Deze vertel ik pas binnen enkele jaren

Alpen 2010 blz 1,   2,   3,   4 

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !