Denzel nieuws
Laatste aanpassing: zomer 2021

De meeste Alpenrijders hoorden wel eens van “Der Denzel”, zeker de avontuurlijke motorrijders onder jullie. De Denzel Grösser Alpenstrassen Führer verschijnt nu in haar 28ste editie en blijft het meest complete naslagwerk over alle mogelijke Alpenwegen. Het omvat meer dan 700 reisdoelen en beschrijft het volledige Alpengebied tussen Wenen en Marseille, dwars door Oostenrijk, Zwitserland, Italie en Frankrijk.

Het boek is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Adembenemende foto’s geven je onmiddellijk zin om op reis te vertrekken.

In het alfabetisch overzicht vind je bij elke pas informatie over o.a. de hoogte, het maximaal steigingspercentage en de moeilijkheidsgraad. Om je sneller te oriënteren gebruikt Harald Denzel “Kennzahlen” per pas en elke regio krijgt een kleurcode. Zo kan je snel in jouw favoriete regio een uitstap organiseren en de kaartjes in elk hoofdstuk helpen hierbij. Je leert dit boek al snel als een encyclopedie te gebruiken en je kan zo makkelijk nieuwe reisdoelen toevoegen aan jouw reizen.

De Denzel Grösser Alpenstrassen Führer wordt constant up to date gehouden. Hiervoor maakt Harald Denzel elk jaar meerdere verkenningstrips ter plaatse. Bij de onverharde passen kan de toegankelijkheid bijvoorbeeld veranderen door extreme weersomstandigheden maar ook door politieke beslissingen en dan wil je als motorrijder niet graag voor verrassingen komen te staan.

Uiteraard wordt er gevraagd om de plaatselijke regels, beperkingen en grenzen van de natuurparken te respecteren zodat iedereen van de reizen kan genieten. Respect naar andere reizigers is natuurlijk ook vanzelfsprekend.

Als jij op jouw trip belangrijke informatie of mooie foto’s verzamelt, kan je die altijd doorgeven aan Harald en als jouw foto gebruikt wordt in een volgende editie krijg je gratis een exemplaar bezorgd.

Om het gebruik van de Denzel boeken te vergemakkelijken vind je hier :

de vertalingen van veelgebruikte Denzel-woorden en ook

SG 1 tot en met SG 5; info over zijn quoteringen

  GASF 28


 


Motorrad Touren West Alpen 3

Sommeiller, Parpaillon, Jafferau, Ligurische, Assietta. Allemaal hemelse routes die je hierin terugvindt.
Met overzichtelijke kaartjes om jezelf te situeren. In de Motorrad Touren-boeken wordt ook vermeld hoeveel kilometers een toer heeft.
In de "Führer" vind je bij de onverharde routes de broodnodige informatie om het begin van de route en het verloop te volgen.
Een klassieker is bijvoorbeeld de route naar Forte Turra. Hier moet je naast een kaasmakerij het asfalt verlaten, iets verderop een poortje openen en sluiten. Om een zeer technische korte klim te vermijden moet je verder nog even opletten of je aan een splitsing links of rechts moet ;-)

Een herwerkte versie van Motorrad Touren West Alpen
Deze reeks bevat kant en klare motor dagtrips.
Alle 46 trips zijn tussen de 52 en 265 km lang. Voor elk wat wils dus.
Frankrijk, Zwitserland en Italië. In elk land biedt Harald meerdere mooie trips aan.
Alle trips eindigen steeds in het punt waar de trip begon. Soms is er een korte extra toevoeging die je kan doen.
Soms zijn er ook verkorte versies van een bepaalde route.
Veel reisplezier !!!

  Motorrad Touren West Alpen 3 Motorrad Touren West Alpen 3


 


Motorrad Touren Oost Alpen

Als je eerder door Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Italie rijdt, dan kom je bij Motorrad Touren Ost Alpen uit.
Hier vind je niet minder dan 75 dagtrips! Toegegeven dat een rondrit van 46 Km hoogstwaarschijnlijk op een halve dag kan gereden worden. De langste trip is dan weer 263 Km lang.
Ik hoor Harald telkens praten over de Mangartroute en de Vrsic Sattel. Exotische namen en indrukwekkende routes blijkbaar.
Elke trip heeft z'n eigen kaartje om alles te verduidelijken. 305 foto's werken mee aan deze verduidelijkingen.

  Motorrad Touren Ost Alpen Motorrad Touren Ost Alpen


 


Alpenstrassen damals

Historische beelden uit het archief van Denzel Verlag.
Meerdere onverharde routes in de Denzel boeken zijn oud militaire routes. Varaita-Maira kamroute, Ligurische grens kamroute en Assietta bijvoorbeeld.
Het zal je niet verbazen dat de pistes, aangelegd in 1930, er in 1960 beter bij lagen dan nu.
Die oude militaire routes zijn nu voor kleine dorpjes zonder militaire budgetten, behoorlijk veeleisend om te onderhouden.
Als je in dit boek een Porsche terugvindt voor de Parpaillon tunnelpoort zal je me waarschijnlijk beginnen geloven.

  Alpenstrassen damals Alpenstrassen damals

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: zomer 2021
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !