Denzel nieuws
Laatste aanpassing: zomer 2022

Motorrad Touren West Alpen 4

Harald Denzel heeft opnieuw een publicatie klaar. In zijn reeks Motorrad Toeren wordt nu de vierde editie van West Alpen te koop aangeboden. Deze reeks biedt kant en klare dagtrips in Zwitserland, Italie en Frankrijk.

In zijn bekendste boek de Grosser Alpen Strassen Fuhrer vind je alle informatie maar moet je zelf nog plannen en routes maken. In Motorrad Touren Westalpen vind je kant en klare dagtrips van 52 tot 265 kilometer. Elke trip wordt gedocumenteerd met een praktische kaart. Soms is er een korte extra toevoeging die je kan doen.

Sommeiller, Parpaillon, Jafferau, Ligurische en Assietta zijn klassieke hemelse routes die je hierin terugvindt.
In totaal heeft Harald meer dan 300 foto's verwerkt in dit boek van 304 blz.

Elk jaar bezorg ik Harald alle foto's van mijn avontuurlijke motorreizen op de Italiaanse en Franse sjotterwegen. Harald bracht me al een tijd geleden op de hoogte dat hij een foto van mij op de cover ging gebruiken. De kenners herkennen mogelijk Le Marguerais tussen Col de la Boaire en Col des Seigneurs. Wat tot 2015 het ruwste deel van de Ligurisch Grens Kamroute was. September 2020 reed ik de route nog met Thomas en hij is dan ook de auteur van deze covershot! Thx Harald. Thx Thomas.

Om het gebruik van de Denzel boeken te vergemakkelijken vind je hier foto's om zijn terminologie te vertalen en te verduidelijken.
Idem voor zijn SG-quoteringen over de moeilijkheid van de routes; Schwierigkeits Grad 1-5

  Westalpen


Westalpen


 


Grosser Alpen Strassen Fuhrer - Der Denzel - de Bijbel

De meeste Alpenrijders hoorden wel eens van “Der Denzel”, zeker de avontuurlijke motorrijders onder jullie. De Denzel Grösser Alpenstrassen Führer verschijnt nu in haar 28ste editie en blijft het meest complete naslagwerk over alle mogelijke Alpenwegen. Het omvat meer dan 700 reisdoelen en beschrijft het volledige Alpengebied tussen Wenen en Marseille, dwars door Oostenrijk, Zwitserland, Italie en Frankrijk.

Het boek is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Adembenemende foto’s geven je onmiddellijk zin om op reis te vertrekken.

In het alfabetisch overzicht vind je bij elke pas informatie over o.a. de hoogte, het maximaal steigingspercentage en de moeilijkheidsgraad. Om je sneller te oriënteren gebruikt Harald Denzel “Kennzahlen” per pas en elke regio krijgt een kleurcode. Zo kan je snel in jouw favoriete regio een uitstap organiseren en de kaartjes in elk hoofdstuk helpen hierbij. Je leert dit boek al snel als een encyclopedie te gebruiken en je kan zo makkelijk nieuwe reisdoelen toevoegen aan jouw reizen.

De Denzel Grösser Alpenstrassen Führer wordt constant up to date gehouden. Hiervoor maakt Harald Denzel elk jaar meerdere verkenningstrips ter plaatse. Bij de onverharde passen kan de toegankelijkheid bijvoorbeeld veranderen door extreme weersomstandigheden maar ook door politieke beslissingen en dan wil je als motorrijder niet graag voor verrassingen komen te staan.

Uiteraard wordt er gevraagd om de plaatselijke regels, beperkingen en grenzen van de natuurparken te respecteren zodat iedereen van de reizen kan genieten. Respect naar andere reizigers is natuurlijk ook vanzelfsprekend.

Als jij op jouw trip belangrijke informatie of mooie foto’s verzamelt, kan je die altijd doorgeven aan Harald en als jouw foto gebruikt wordt in een volgende editie krijg je gratis een exemplaar bezorgd.

Om het gebruik van de Denzel boeken te vergemakkelijken vind je hier foto's om zijn terminologie te vertalen en te verduidelijken.
Idem voor zijn SG-quoteringen over de moeilijkheid van de routes; Schwierigkeits Grad 1-5

  GASF 28


 


Motorrad Touren Oost Alpen

Als je eerder door Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Italie rijdt, dan kom je bij Motorrad Touren Ost Alpen uit.
Hier vind je niet minder dan 75 dagtrips! Toegegeven dat een rondrit van 46 Km hoogstwaarschijnlijk op een halve dag kan gereden worden. De langste trip is dan weer 263 Km lang.
Ik hoor Harald telkens praten over de Mangartroute en de Vrsic Sattel. Exotische namen en indrukwekkende routes blijkbaar.
Elke trip heeft z'n eigen kaartje om alles te verduidelijken. 305 foto's werken mee aan deze verduidelijkingen.

  Motorrad Touren Ost Alpen Motorrad Touren Ost Alpen


 


Alpenstrassen damals

Historische beelden uit het archief van Denzel Verlag.
Meerdere onverharde routes in de Denzel boeken zijn oud militaire routes. Varaita-Maira kamroute, Ligurische grens kamroute en Assietta bijvoorbeeld.
Het zal je niet verbazen dat de pistes, aangelegd in 1930, er in 1960 beter bij lagen dan nu.
Die oude militaire routes zijn nu voor kleine dorpjes zonder militaire budgetten, behoorlijk veeleisend om te onderhouden.
Als je in dit boek een Porsche terugvindt voor de Parpaillon tunnelpoort zal je me waarschijnlijk beginnen geloven.

  Alpenstrassen damals Alpenstrassen damals

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: zomer 2022
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !