West Alpen 2011, deel 3
LGKS, nog eens of toch niet?

De volgende dag verlaat ik Pigna en ga via de Col del Truc opnieuw naar de westflank van de Ligurische Alpen. Tentje in Tenda op de Camping Municipal en ik kan op pad naar nieuwe avonturen. De Ligurische grenskamroute reed ik voor het eerst in 2003. Met als voorbereiding en info vier gekopieerde bladzijden uit de Denzel. Mijn Duits was niet zo best. De weg ook niet. De herinneringen echter onvergetelijk.
In 2004 blokkeerde sneeuw de doorgang net voorbij de Col de la Boaire en in de andere richting net voor de Cime Colle Vecchie. Sindsdien bezocht ik bijna elk jaar de langste en machtigste onverharde route van de Westelijke Alpen. De volledige route reed ik daarna nog in 2005, 2006, en 2007.

De geruchten over het afsluiten van de piste worden hardnekkiger. Ook al wonen je informanten op slechts 10 kilometer van de piste, niets garandeert je dat hun informatie correct is. Tenzij je zelf op onderzoek gaat. Een regel die zeker geldt voor de Ligurische. Op de pashoogte van de Col di Tenda is een ceremonie aan de gang. Met respectabele en kleurrijke genodigden.Tot 1948 was de Royavallei Italiaans grondgebied, daarna moest het worden afgestaan aan Frankrijk. De aanwezigen hier hebben die periode nog meegemaakt of zelfs voor gevochten.

Fort Central in de mist Verbroedering van oud strijders; Chasseurs Alpins en de Italiaanse Alpinisten Tenda pashoogte Sezione Alpini Kraaknette uniformen en fierheid! Zelf loop ik ook altijd met wit nylontouw ipv normale veters

Buiten deze mooie en kleurrijke ceremonie waren er nog andere activiteiten in de Royavallei. Zoals elk jaar einde juni houdt er een oldtimer club een hill-climb wedstrijd. In 2005 genoot ik al eens van die bijzondere spectakel. Zaterdagmiddag ging ik gepland naar de testritten. Zondag ging ik er voorbij rijden op mijn terugreis, maar uiteindelijk bleef ik opnieuw enkele uren kijken naar die prachtige oldtimers. Zondag waren er trouwens ook enkele oude motorfietsen.

Renault Alpine Kit car going wild !!! Lancia Delta Integrale
Renault? Prachtige BMW 535 Charmante Mini met charmante bestuursters Miami Vice? Ferarri Testarossa
Kitcar van 90 cm hoog? Fantastische Renault 5 Turbo2 Twee über klassiekers

Alpen 2011 blz 1,   2,   3,   4 

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Overzicht Een uitgebreid overzicht van mijn site.
Sitemap Voor regelmatige bezoekers.
Nieuws Laatste aanpassing: Januari 2014
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !