Best of Big Mike Belgium

First Alps trip ever...

In 1988 reed ik voor het eerst met de motorfiets naar de Alpen. Mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Hier een bescheiden "Best of". Klik op de foto of de titel om verder te gaan in dat bepaalde hoofdstuk.

Adembenemende bochten in de Alpen Strategisch gebouwde forten Col et tunnel du Parpaillon
Prachtige bochten op Assietta kamroute, net onder Colle Finnestre Fort de la Marguerie, met een klein tentje ernaast. Guess who? IN de Parpaillontunnel, dit vergeet je nooit
Forte Jafferau op Monte Jafferau Ligurische Grens Kam Route Wondermooie panorama's
Zicht vanop Fort Jafferau, op het laatste gedeelte van de klim naar 2800m. Tenda pas Colle Nivolet, iets meer overzicht

Beperkingen op populaire onverharde pistes

Het afsluiten van niet geasfalteerde pistes gebeurt jammer genoeg. Dat heb ik zelf ondervonden de laatste tien jaar. Sommige verboden zijn absoluut, sommige zijn beurtelings. Vooral Italiaanse beslissingen houden er rekening mee dat iedereen van die onverharde pas wil genieten. Dus schrijven zij een beperking waarbij het op sommige dagen of tijdstippen wel toegestaan is om met auto of motor te genieten. Bekendste voorbeelden zijn de Assietta kamroute en de Pointe Sommeiller.

Assietta kamroute wordt beurtelings vrijgehouden voor gemotoriseerd of niet-gemotoriseerd bezoek Pointe Sommeiller, verboden op vrijdag en weekenddagen. Van 9 tot 17 hr. Daar kunnen we mee leven
Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Overzicht Een uitgebreid overzicht van mijn site.
Sitemap Voor regelmatige bezoekers.
Nieuws Laatste aanpassing: Januari 2014
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !