2004: verkocht op 195.000 km     2008: Back in business; 200.000 km

Marathon Motor rides again

de "witte" komt terug thuis

Mensen die Big Mike al een tijd kennen of volgen weten dat ik in 2004 de Marathonmotor verkocht. De Marathonmotor was na 10 jaar onthouding mijn eerste eigen motorfiets. En bezorgde me fantastische mooie motormomenten. Ik koop hem in 2000 van Chris met een tellerstand van 125.000 km. Zelf rijd ik er op 4 jaar nog 70.000 km bij. Zie ook de Marathon Motor reportage in Moto 73.
Chris koopt in 2004 een nieuwe 1200. Ik koop zijn 1150. En de witte 1100 is plots een weeskindje.

Joris koopt de 1100. Hij heeft een geldig rijbewijs en wil wel leren motorrijden. Na 2 jaar was het er jammer genoeg nog niet van gekomen om voldoende te oefenen. De witte staat te verkwijnen in Joris' garage. Na overleg wordt de witte van stal gehaald en door mij een beetje opgefrist. Joris blijft eigenaar maar de motorfiets verhuist naar Haacht. Naar Boeikes. Een gemeenschappelijke vriend die wel de passie maar jammer genoeg niet meer de centen bezit. Hij mag de motorfiets gebruiken.

Recent (2007) beslist Joris dat het motorrijden echt niets voor hem zal zijn. Gelukkig voor mij blijkt de prijs die Joris in gedachte heeft heel redelijk.
Laat ons stellen: "An offer I can't refuse"...

Omdat niet alle beslissingen in je leven rationeel moeten zijn heb ik de "witte" of "marathonmotor" of "d'n 1100" terug gekocht. De afgelopen jaren heb ik er af en toe nog mee gereden. Deze motorfiets is te goed om te laten wegkwijnen. Het is echt nog steeds een fantastisch motorfiets.

"Wat ga jij met TWEE motorfietsen doen Michel?"
Tja die vraag wordt enkel gesteld door mensen die het nooit zouden overwegen...
Hoofdreden is dat de moto te mooi is om hem een mooi pensioen te ontzeggen.
Boeikes wil er natuurlijk nog af en toe mee rijden en hij wil er ook wat onderhoud aan doen.

Op 2° paasdag 2008 reed ik met enkele illustere vrienden al met de witte. De deal met Joris was symbolisch rond. Hoofddoel vandaag was om op gepaste wijze de kaap van de 200.000 kilometer te overschrijden.
Dit moet gebeuren in gepast gezelschap op gepaste motoren.
Luc, d'n Baron & Titi en de Chris vergezelden me. Zij bestuurden respectievelijk een Yamaha XT500 en 2 BMW R80G/S en.

Chris z'n 80 G/S     Deze moto bracht d'n Baron probleemloos in Togo!     Luc's XT500

Waar we die dag reden weet enkel Luc. En het is zeer ongepast om dat te vragen.
Wat zou je nog meer moeten weten als je op deze fantastische veldweggetjes zorgeloos achter een prima voorrijder mag rijden.

Enjoy the ride     Enjoy the ride     Enjoy the ride     Enjoy the ride     Enjoy the ride

Op het einde van de dag, luttele kilometers van Jelle's huis, werd uiteindelijk de kaap van 200.000 kilometer overschreden:

199.999     200.000

De Witte sinds 2012

In 2012 stelden Boeikes en ik vast dat hij er ook niet meer mee reed. Jammer. Zeker voor het mechanisch welzijn van de moto dus bracht ik de moto naar Jelle's garage. Zo stond de Witte gemoedelijk naast mijn 1150. En wisselde ik af en toe van moto, beiden waren verzekerd en inzetbaar.
Eind 2015 zat ik echter met een luxeprobleem...
In de zomer van 2015 had mijn tweede GS, de 1150 bouwjaar 2000, uiteindelijk ook de gezegende km-stand van ongeveer 190.000 Km bereikt. Hans van AMS had me verteld dat deze 1150 aan een grondige revisie toewas. Hij kon me ook aan een betere en recentere 1150 ('04) helpen. Enkele maanden later was dat jammer genoeg nog niet gelukt. Hans bood me een 1200 aan die ik uiteindelijk kocht. Tot één maand later die 1150 ('04) toch weer aan de horizon (en in Jelle's garage) verscheen... Aangezien ik de Witte op die moment ook had staan had ik even 3 GS'en...
Ik zocht dus een warme thuis voor de Witte. Het moest niet snel gaan maar juist zijn. Zo kwam de Witte plots bij Dirk terecht. Ook bekend als One Ten Dirk had al eens enkele jaren met een F650 van z'n broer gereden en had ook de steun van z'n vrouw !!
Dirk en ik maakten ondanks de hoge leeftijd en kilometerstand toch een deal die interessant was voor beiden.
Met één bijzondere clausule... Als Dirk hem ooit weg doet, moet de Witte terug naar mij komen. Natuurlijk.

Enkele maandjes had ik 3 GS'en December 18, even hout en proviand wegbrengen voor een kampeerweekend Dirk voorziet de Witte van alu koffers The legend lives on

Groeten, Big Mike

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !