Welcome to my church 
Bergverhaal Nr. 9

Welcome to my church Mystery campingsite

Ten noord-westen van Turijn staat een flinke kerk, helemaal alleen, boven in de bergen. De rit er naartoe is mooi, niet te technisch en over een behoorlijke afstand. Colle del Lys gaat over asfalt van de Susa-vallei naar Viu. Deze kerk ligt op de onverharde route van Lemie naar de Susa-vallei. M'n eerste passage dateert van 2006.
Natuurlijk moest ik daar ook eens geslapen hebben. Vroeger zou ik naar boven rijden en daar een blik opwarmen op m'n vuurtje. De laatste jaren opteer ik eerder voor een pizza in het laatste dorpje. Om dan rustig en voldaan naar boven te rijden. Terwijl ik naar boven rijd merk ik jammer genoeg dikke zwarte wolken die zich samenpakken boven de bergkam. Het zou spannend worden...

Gelukkig is mijn tent snel op te zetten. Ik kies m'n plekje naast de kerk en ben klaar net voor het onweer losbarst. Dan is het schuilen in de tent. Jammer genoeg is het nog maar 19 hr. Het zou niet leuk zijn om heel de avond hier in de tent te ziten schuilen.
Volgende probleem is de bliksem die behoorlijk dichtbij lijkt. Ik begin me vragen te stellen. Hoe gevoelig zit ik hier voor een blikseminslag??? M'n moto staat 5 meter verder en bevat beduidend meer staal dan m'n tentje. M'n tent en moto staan 15 meter naast de kerk, dus de bliksem zou toch eerst in het gebouw inslaan denk je dan.
De hevige regenval is gelukkig geen probleem voor m'n tent. Ik zou het hier heel het onweer kunnen uithouden. En zelfs heel de nacht. Maar na een half uurtje en verschillende donders en bliksems kies ik toch het zekere voor het onzekere. Ik verlaat m'n tent en ga schuilen in het voorportaal van de kerk. 't Is geen schande, ik noem het liever gezond verstand.

Idyllische camping Idyllische camping every cloud has a silver lining

Met vrienden en met de Academici passeerde ik hier regelmatig. Het voorportaal werd een klassieker in onze foto's.
Je zou er bijna gelovig van worden ;-)

Ruik je ook die frisheid onmiddellijk na het onweer?

welcome to my church welcome to my church welcome to my church

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !