Een Pre War Bentley in Sospel  
Bergverhaal Nr. 6

Bentley Bentley

In het rustige Sospel steek ik de straat over met m'n fototoestel om m'n nek. Omdat hier wel eens een avontuurlijk of oud voertuig door de straat rijdt. Bij voorgaande bezoeken genoot ik steeds van de rustige sfeer van dit dorpje niet zo heel ver van Monaco. Ik wandel naar de krantenwinkel voor een tijdschrift of een landkaart bij m'n frisdrank.

Uit m'n ooghoek zie (en hoor) ik een bijzonder voertuig aankomen. Net op tijd om foto's te kunnen nemen van een "pre-war Bentley". Een gezegend moment. Trots over de bliksemsnelle ontmoeting en 2 foto's zet ik m'n reis verder.

Maanden later verdiep ik me in die oude Bentley. Mijn enige aanknooppunt was de nummerplaat en al snel kom ik op deze site : Vintage Bentleys. Waar ik via de nummerplaat algauw de betrokken Bentley terugvind. Het is een 3-liter van 1926 met 4-zits en een koetswerk van Vanden Plas.

Pre war Bentleys, gebouwd tussen 1921 en 1939, werden geleverd als chassis met motor. De nieuwe eigenaar besliste toen zelf welk koetswerk er werd opgebouwd.

Enkele zoektochten later vind ik zelfs een website met een reisverslag van het Bentley reizende koppel. Zij schrijven dat elke camping verbaast is als zij met hun auto van 93 jaar aankomen en hun tentje zetten. Je zou van minder verrast zijn. In de Bentley literatuur die ik ondertussen doornam leer ik dat van die pre-war Bentleys nog 70% rijdende is. Onvoorstelbaar.
Als je zelf ook een Bentley tegenkomt en er meer van wil weten kan je hier zoeken op nummerplaat

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !