Toevallige ontmoetingen  

Bergverhaal Nr. 20

Vorig verhaal            Overzicht bergverhalen           

Als je reist ontmoet je regelmatig mensen die eenzelfde voorkeur hebben. Waarom zou je anders dezelfde periode in die regio dezelfde dingen doen? Zo ontmoet je natuurlijk motorrijders uit de streek maar ook regelmatig uit andere landen.

In 2015 reed ik als gids van de GS Academy via Colle di Tenda en Fort Central naar het begin van de Ligurische Grens Kam Route. In mijn spoor 12 GS-klanten van Antwerp Moto Store. 2015 was het eerste jaar van tolheffing en sluitingsdagen op de LGKS en dat had ik niet correct ingeschat.

Onze colonne houdt halt bij een gesloten slagboom en de vers aangestelde verantwoordelijke. Zijn boodschap is duidelijk en mijn dagplanning zal moeten aangepast worden. Tijdens het gesprek aan de nieuwe slagboom had ik in de verte een solo-motorreiziger zien toekomen. Ik wandel terug naar de Academici met de droeve boodschap dat we de mooiste aller sjotterpistes vandaag NIET kunnen rijden.

Tussen onze motorfietsen door zie ik Johan naar mij toe wandelen in het gezelschap van de onbekende motorrijder. De motorrijder komt blijkbaar helemaal uit Noorwegen vraagt aan Johan welke nationaliteit wij hebben. Johan vertelt dat wij uit Belgie komen en de Noor vraagt onmiddellijk "Do you know Big Mike Belgium?" Waarop Johan zegt "Yes he is our tourguide"

Doctor Livingstone I presume?     Travelling the distance

Het volgende was een "Doctor Livingstone" momentje. "You must be Big Mike Belgium?" "You must be Kai?"
Kai en ik kenden elkaar tot dan enkel virtueel. In mijn internetzoektochten had ik wel eens foto's gezien van een Noor die met een R1150RT in de sneeuw de Sommeiller opreed !!! Na enkele jaren mailde ik hem en dan bleek dat hij op een boorplatform werkt. Zodoende wisselt hij lange werkperiodes af met lange vakanties. Als hij in oktober Noorwegen verlaat om naar het Zuiden te rijden wordt het voor hem alleen maar aangenamer en beter van temperatuur.

International soulmates     International soulmates     International soulmates

Zodoende had hij er nooit problemen mee om september, oktober of zelfs november de pistes te rijden waar wij ten laatste in september aan beginnen. Tijdens zijn eerste trips deed hij dat zelfs met zijn R1150RT. Wat behoorlijk spectaculaire beelden opleverde, sinds minstens 10 jaar reist hij met een 1150GS Adventure. Als je dan toch van Noorwegen naar Zuid Frankrijk rijdt, kan je daar maar beter lang genoeg blijven. Kai had in combinatie met zijn job de ideale reisformule gevonden.

Het spreekt voor zich dat we onze Noorse avonturier uitnodigen aan ons middag banket. Als ik de foto's nu bekijk vermoed ik dat hij dubbele gevoelens had bij die grote bende...

Alleen reizen of groepsreizen???

Na het culineaire intermezzo tussen 12 GS Academici kan de Noor Kai zijn weg verder zetten. Als hij vertrekt kan ik me perfect inleven bij zijn opluchting om alleen verder te reizen.

Blijkbaar reizen de meeste motorrijders niet graag alleen...

Wie weet hoe dikwijls hadden onze paden zich de afgelopen jaren al gekruist op enkele minuten of kilometers?

Vorig verhaal            Overzicht bergverhalen           

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: zomer 2023
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !