2004 Iemand een wijntje?? 

Bergverhaal Nr. 2

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

We beklommen de Ligurische vanuit La Brigue. Mogelijk toen nog via de steile haarspeldbochten kort bij het dorpscentrum; later werd deze aanrijroute gesloten.
Na Baisse di Sanson klimmen we verder via Passo Collardente richting Passo Tanarello en Il Redentore. Het moet een brute winter geweest zijn want er lagen veel rotsblokken op de piste.
Onze opmars wordt gestopt door een passage waar de laatste resten sneeuw nog niet zijn gesmolten door de voorjaarszon. Omkeren dus. Op onze terugweg worden Chris en Patrice aangesproken door een plaatselijke bewoner die bij hen informeert of de route volledig berijdbaar is per auto. Yep een Panda 4x4.
Chris en Patrice verkondigen de man dat ik "veel beter Italiaans praat". Ik antwoord hem dat er veel rotsen op de weg liggen en zeker ook één grote. Die zou de weg wel eens kunnen versperren voor auto's, zelfs voor een Panda 4x4. De man bedankt ons voor de informatie en vertelt dat hij dan wel te voet verder zal gaan.
Van deze pauze gebruik makend wordt ons drinkwater boven gehaald.
Waarop de man spontaan vraagt : "Iemand een wijntje?" En een fles zelf gemaakte wijn boven haalt, inclusief plastic bekertjes.
Weer één van die verrassende ontmoetingen ergens op een bergweggetje ;-)

Onverwachte maar zalige ontmoetingen in de bergen Hans' fles drinkwaterfles was aan het lekken.

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !