Zeep of zonnecreme...  

Bergverhaal Nr. 19

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

Een gekende problematiek voor motorreizigers is de beperkte bagageruimte.

beperkte ruimte voor bagage     beperkte ruimte voor bagage     beperkte ruimte voor bagage

Om ruimte te besparen neem ik bijvoorbeeld nooit een volledige rol tape mee, maar draai enkele windingen rond m'n bus douchezeep. Een laatste uitvinding van mezelf was het opsplitsen van m'n pikketten in 2 pakjes. Dit zorgt voor een kleinere bobbel bij het oprollen van de tent en dus een compacter pak. Zo reisde ik ook jaren met stevige bergschoenen ipv motobotten of crossbotten.

           

Een andere truc om plaats te besparen zijn de reisflesjes van Coghlan's. Ideaal om 850 Cc van een literfles thuis te kunnen laten. Zo heb ik steeds twee Coghlan-flesjes bij, 1 met zonnecreme en 1 met straffe zeep. De kleine flesjes hebben ook het voordeel dat je ze makkelijk in je tanktas kwijt kan. Altijd bij de hand voor een snelle wasbeurt of UV-bescherming...

           

Zo was ik in 2007 meerdere dagen door de Susa vallei aan het reizen als ik vaststelde dat m'n gezicht aan het verbranden was. Ik stop even en neem m'n flesje zonnecreme om me te beschermen. Bij het aanbrengen van de zonnecreme wachtte me echter een verrassing. Ik begreep al snel wat er gebeurd was en na een telefoontje naar huis was het raadsel opgelost.

Mijn vriendin Jelle had tijdens mijn voorbereidingen m'n busje zonnecreme aangevuld. Jammer genoeg leek m'n busje witte puimsteenzeep heel hard op m'n busje zonnecreme en had zij een mix gemaakt. Het koelende effect van zonnecreme werd dus gemengd met het gevoel van schuurpapier als ik die mix met puimsteenzeep uitsmeerde op mijn verbrand gezicht... Ondertussen neem ik rode zeep mee ipv witte.

Zonnecreme of puimsteenzeep ...
Opluchting of pijnlijk...

           

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: zomer 2023
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !