Analoog of digitaal 

Bergverhaal Nr. 18

Vorig verhaal            Overzicht bergverhalen           

Hans had een batterijprobleem en had net 3 kilometer ge-free-wheeled tot aan een berghut met skilift en beachvolley... Hier staan twee old school hard core Toyota Jeeps met jongere Nederlanders. Zoals verwacht hebben zij startkabels ter beschikking.
Een typische bergontmoeting waar je elkaar helpt en onmiddelijk daarna informatie uitwisselt. Wat hebben jullie gereden? Wat hebben jullie nog niet gereden? De Nederlanders waren hier beland via een tip van een Zwitsers Jeeper en hadden er totaal geen spijt van.

Hans is natuurlijk opgelucht dat zijn 80G/S terug tot leven is gekomen en beslist dat we met z'n allen een biertje drinken. We praten verder over de regio en de vele routes hier.
Van de Nederlandse jeepers is er maar 1 van de twee bezig met de navigatie; de tweede man maakt zich geen zorgen en volgt blindelings zijn maatje-navigator.
De navigator en ik bespreken de mogelijkheden hier en al gauw blijkt dat hij enkel digitaal navigeert. Zelf zweer ik bij stafkaarten en Michelinkaarten.

De Nederlandse navigator is heel verbaasd als ik mijn stafkaarten 1/50,000 uit m'n tanktas haal en toon hoe die ook groeien tot logboek en dagboek.
Op een tabletje is het volgens mij toch iets moeilijker om met een potlood iets aan te duiden.
Toegegeven wij gebruiken ook GPS-en maar steken er echt niet teveel tijd in. Leve de papieren kaarten !!!

digitaal of analoog

Op een moment dat ik rechtsta om beter naar de tablet te kijken, neemt Thomas bovenstaande foto.

Je zou deze foto kunnen betitelen als "Smijt die digitale rommel weg en vertrouw voortaan op stafkaarten !!!"

digitaal of analoog digitaal of analoog digitaal of analoog digitaal of analoog

Vorig verhaal            Overzicht bergverhalen           

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: zomer 2022
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !