1985... Eerste moto kampeer week 

Bergverhaal Nr. 16

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

Ondertussen rijd ik al bijna 40 motor en ga ik blijkbaar al bijna even lang op kampeertrips. In het gezegende jaar 1985 moest Big Mike zijn legerdienst vervullen en ging ik voordien een week op toer door onze Ardennen. Ik reed toen met een KTM 500GS met 4-takt motor. De naam en de onderdelen klonken exotisch maar het vermogen was dat alleszins niet.

Gelukkig had ik geen gitaar bij

Gelukkig wist ik niet beter en huppelde tevreden enkele dagen over kleine wegen en bosweggetjes. Zo stond ik op een bepaald moment in een immense doodstille steengroeve. Het duurde even voor ik besefte dat het daar misschien niet doodstil moest zijn??? Was iedereen uit de buurt ivm een aanstaande explosie? Ik maakte me uit de voeten.

Een kitzak en een rugzak, geen van beide waterdicht, dat volstond toen om m'n bagage mee te nemen. Gereedschap had ik in een leeggemaakte dopsleuteldoos onder het frame bevestigd. Dubbel voordeel door verlaagd zwaartepunt en carterbescherming dacht ik zo. Een tentje waar Sir Edmund Hillary mogelijk nog mee op expeditie was geweest completeerde mijn eerste kampeeruitrusting.

ready for action Optie: koplampen van een VW Passat Het begin van vele kampeeravonturen

Ik herinner me verder nog een Waalse KTM dealer waar ik nieuwe tandwielen en een ketting bestelde en monteerde. Daar kwam de postbode het erf opgereden met een brommertje en voldoende alcohol in z'n lijf om heel het dorp mee te ontsmetten. Als ik dat later aan de dealer vertelde was die absoluut niet verrast.

Mijn motokledij bestond toen uit een jeansbroek, een lederen motovest en een tankoverall. Ik vermoed dat er in 1985 nog geen regen viel...
Those were the days ;-)

potje sleutelen potje sleutelen

Vorig verhaal            Volgend verhaal            Overzicht bergverhalen

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2021
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !