Happiness is a place to sleep 
Bergverhaal Nr. 13

Wherever I lay my hat, that's my home. Het voordeel van je tent bij te hebben.
Auberge de Grouvelin werd m'n eerste overnachting van die vakantie. Gelegen boven tussen de skiliften rond Gerardmer, zalig rustig. Het bleek zelfs heel rustig die avond bij mijn aankomst. "Gesloten wegens jaarlijkse vakantie".

Daar heeft natuurlijk iedereen recht op. Gelukkig was de reis toch gepland als kampeervakantie, alleen die eerste avond ging ik een bed opzoeken. 's Middags was in in Antwerpen vertrokken om de 500 Km naar Gerardmer te rijden. De volgende ochtend dacht ik vroeger te kunnen vertrekken als ik geen tent moest afbreken en inpakken. Maar dan ben je plots toch heel blij dat je je tentje bij hebt.

Fantastische Auberge de Grouvelin. Ik nam de kamer met het hoogste plafond...

Enkele dagen laten koos ik m'n slaapplaats op de zuidflank van Col de l'Iseran. Je rijdt door het Parc National de la Vanoise en ik had tijdens de afdaling een mooie groene alpenweide gespot. Gezien het latere uur dacht ik stilletjes het Parc in te rijden... Kort voorbij de verbodsborden stonden enkele campers dapper naast het beekje. Big Mike reed hier heel langzaam voorbij, ook voorbij de laatste verbodsborden en over het bruggetje.
Ik was me behoorlijk bewust van m'n overtredingen maar vond een fantastisch mooie plek om te slapen... 's Ochtends was ik op tijd wakker. Tentje afbreken en alles inpakken. Drie maal checken of ik geen vuiltje heb achtergelaten. En dan hoor ik plots een auto aanrijden...

PARKWACHTERS. Met een welverdiende uitbrander voor ondergetekende. Zij waren behoorlijk verbaasd om mij zo ver in hun park te betrappen. Ze sommen de boete's op die ze voor mijn overtredingen kunnen uitschrijven. Ze merken op dat ik 's nachts in m'n tentje gewoeld heb, "Kijk hoeveel gras er platligt". Gelukkig keert het tij na 10 minuten. Plots worden er vragen gesteld over mijn motor. En iets later reiken zij mij hun verrekijker aan om een hert beter te kunnen zien.
Eind goed al goed dus. Ik mag vertrekken zonder financiele aderlating. Maar wel met een flink schuldgevoel...

Hier kreeg ik bijna boete's. Nationaal Park. Verboden te kamperen. Ook voor Big Mike No go zone...

Gelukkig sliep ik de afgelopen twintig jaar ook op mooie en niet verboden plekken

2003 Van Isola 2000 over Col de la Lombarde richting Italie Van Isola 2000 over Col de la Lombarde richting Italie 2005 Cormet d'Arreches, naast Cormet de Roseland

2005 Naast Chalet Suifffet, op weg naar Fort Turra 2006 Met Bert en Walter op Maira Stura kamroute 2011 Vizille onder Grenoble

2012 Make it fit in the trunks 2013 Big Mike is moe. Moto ook

Vorig verhaal            Overzicht bergverhalen           

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2020
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !