Motorrijden in de Alpen

R.E.S.P.E.C.T.

Een motorreis door de Alpen is een fantastische belevenis. Je kan er genieten van eindeloze bochtige motorwegen. Dit alles in een onwaarschijnlijk mooi landschap.

Mensen die via mijn website inspiratie opdoen voor een Alpenreis wil ik nog enkele dingen vertellen.
De plaatselijke flora en fauna is meestal uniek en kwetsbaar. Er zijn gelukkig nog enkele plekken waar je met een motorfiets mag genieten van deze prachtige natuur. Het is echter ieders plicht om heel behoedzaam te zijn. Niet alleen voor de natuur maar ook voor de anderen; fietsers, wandelaars, ruiters.
Als je andere Alpenreizigers ontmoet wordt het ten zeerste geaprrecieerd als je stapvoets rijdt. Wandelaars hebben liever geen stofwolken of huilende motoren. Respecteer elkaar! Zo kwam ik ooit wandelaars tegen en bood hen water en een sinaasappel aan. Dat werd in dank aanvaard. Zij zullen geen wrange nasmaak hebben aan onze vluchtige ontmoeting!

Respecteer elkaar Respecteer de natuur


Geasfalteerde passen

De hoogste verharde en doorlopende weg, is de Col de la Bonnette (2802 meter) in Zuid Frankrijk.
De periodes waarin de geasfalteerde passen mogelijk dichtgesneeuwd zijn vind je op de Michelin kaarten.
Doorgaans is dit de periode van oktober tot mei.
De allerhoogste passen zijn slechts geopend na 15 juni. Bijv Stelvio, IsÚran, Bonnette.

Doorsteek 's avonds vanuit Usseaux No comment Col d'Agnel, 2744 m. Colle Nivolet, lag jarenlang te ver uit buurt. Bleek zeker de moeite te zijn Colle Nivolet, iets meer overzicht


Onverharde passen

Op onverharde passen zullen nooit sneeuwruimers uitrukken om de weg vrij te maken.
Onverharde passen kunnen elke dag of week een ander uitzicht en wegdek bieden.

Avontuurlijke piste. Hier liet ik m'n koffers twee uur achter om later terug op te pikken Pittige bochten op Varaita Maira route Prachtige bochten op Assietta kamroute, net onder Colle Finnestre

De hoogste onverharde uitstap die wel wettelijk is toegestaan is de Pointe Sommeiller (3050 m) nabij Bardonnecchia.
Deze route loopt naar een voormalig skigebied. In de jaren 60 vernielde een lawine het skistation, de ru´ne staat er nog.

Big Mike voor de ru´ne op Pointe Sommeiller. 3050 meter OfficiŰel het hoogst berijdbare punt in de Alpen. Pointe Sommeiller. 3050 meter. Pointe Sommeiller. 30 km onverhard.

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Sitemap Reisroute door m'n site.
Nieuws Laatste aanpassing: voorjaar 2019
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !