Onverharde kamroutes / Objects appear less difficult in pictures. Deel 3

POINTE SOMMEILLER & STELLA ALPINA

In juni 2001 weerhield een vernielde brug me van de top. In augustus 2002 was de brug hersteld en het wegdek volledig sneeuwvrij. Door gebrek aan tijdsbesef ben ik deze avond veel te laat ter plekke. In het duister rij ik nog 30 minuten op het onderverharde gedeelte tussen Rochemolles en het stuwmeer. Net na de vernieuwde brug gaat het contact af en de tent rechtop. Het plan was om op 3050 meter te slapen, maar verder rijden is te gevaarlijk. De weg is waarschijnlijk nog niet sneeuwvrij. Om dan in volstrekte duisternis terug af te dalen op deze onverharde weg is onverantwoord. Half elf ’s avonds is trouwens een mooi tijdstip om te stoppen.

Hoogvlakte (2400m.) op weg naar Pointe Sommeiller (3050m.) De nodige off-road ervaring is hier noodzakelijk; Pt Sommeiller Italiaanse Africa Twin op crossbanden; Pt Sommeiller

Om 7 uur woensdagmorgen ben ik reeds vrolijk op pad. Op het hogere gedeelte snijden meerdere smeltkanaaltjes en kleine verzakkingen dwars door het wegdek. Het levert geen problemen op. Het lijkt hier wel op gebied dat getroffen werd door een aardbeving. Op de laatste flank bevindt zich een grote groep haarspeldbochten. De meesten zijn overspoeld met stenen. Sommige zijn bijna volledig dichtgesneeuwd. De eerste bochten red ik nog net maar halverwege geef ik me gewonnen. Verder klimmen zou dwaas zijn. Ik laat alles achter en ga te voet verder. Twee Italiaanse motorrijders op Africa Twins passseren me. Zonder bagage en op crossbanden. Net voor het meer geven zij ook forfait. Ook voor hen ligt er nog te veel sneeuw. De natuur heeft weer het laatste woord. Voldaan keer ik terug naar mijn motorfiets en naar de beschaving.

Ook voor hen ligt er nog teveel sneeuw; de natuur heeft weer het laatste woord; Pt Sommeiller Mogelijk wordt deze weg nog geruimd voor de Stella Alpina; Pt Sommeiller Topflank Pointe Sommeiller; in de verte staat mijn motorfiets.

Op de Pointe Sommeiller vindt jaarlijks de Stella Alpina plaats.Dit is Europa’s hoogste motortreffen. De kampeerweide bevindt zich echter niet op de top naast de ruïne. Wel op de weide naast Rifuggio Scarfiotti. Op amper 2400 meter hoogte. In deze herberg vertelt men mij dat de gemeentediensten de weg ruimen in de week voor het treffen. Waarschijnlijk wordt op dat moment ook een doorgang vrijgemaakt in de laatste sneeuwpartijen. Ik ben uiterst opgetogen dat ik voor de grote massa en voor het opruimen van de weg hier ben. Na deze uitstap van 2 maal 28 kilometer zit het er op wat betreft grote onverharde routes.

Matterhorn, Rifuggio Duce D'elle Abruzzi Matterhorn, Rifuggio Duce D'elle Abruzzi Matterhorn, Rifuggio Duce D'elle Abruzzi

De volgende 5 dagen doe ik hoofdzakelijk geasfalteerde wegen. Donderdag rij ik vanuit de Aosta vallei naar Breuil Cervinia. Hier neem ik de korte maar aartsmoeilijke piste naar Rifuggio Duce dell’Abruzzi op 2802 meter. Dit maal ben ik eindelijk slim genoeg om de bagage tijdelijk achter te laten.

Fotopagina 1,   2,   3,   4. 
Tekstpagina 1,   2,   3,   4.

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Overzicht Een uitgebreid overzicht van mijn site.
Sitemap Voor regelmatige bezoekers.
Nieuws Laatste aanpassing: Januari 2014
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !