West Alpen 2011, deel 4
Een fantastische afsluiter, de Assietta kamroute

Het einde van deze vakantie komt weer dichterbij. Op de terugreis spreek ik eindelijk af met Lorenzo en Feruccio. Vanuit Turijn kunnen zij mij overal vervoegen, maar het was er nog niet eerder van gekomen. Nu hebben we een afspraak in Susa om 9 uur. Zo kunnen we samen de Assietta Kamroute rijden.
In de Vallée Chisone neem ik de doorsteek vanuit Usseaux over de Colle Del Finnestre. Er mag al eens een bochtje gereden worden.
Een camping in Susa is niet onmiddellijk te vinden. Wegwijzers naar Agriturismo zie ik wel maar het spoor loopt elke keer dood.
Uiteindelijk boek ik om half tien 's avonds een charmante hotel kamer. De pizzeria is op wandelafstand. Het stadje bruist nog van Italiaans straatleven. Fantastisch

De Assietta kamroute reed ik in 2003 , 2004 en 2005.
Het is en blijft een fantastisch mooie route. Sinds enkele jaren hebben de plaatselijke instanties de toegang gereglementeerd.
Aangezien de Italianen zelf de fanatiekste bergfanaten zijn, zullen wij hopelijk nog heel lang van deze route kunnen meegenieten.
Respecteer echter wel de dagen waarop gemotoriseerd verkeer niet toegelaten is. Plan enkele dagen in de buurt en informeer je ter plaatse wanneer je wel of niet over deze route mag rijden!
Alleen zo blijft dit mogelijk!!!

Doorsteek 's avonds vanuit Usseaux Doorsteek 's avonds vanuit Usseaux Colle del Finnestre Wikipedia: Een haarspeldbocht is de naam voor een zeer scherpe bocht in een bergweg. Het is niet doenlijk een weg recht tegen een helling op te leggen - de helling is te steil. Daarom legt men de weg ongeveer (niet precies) evenwijdig aan de hoogtelijn, zodat de stijging betrekkelijk gering is. Het wegverkeer ziet steeds aan de ene kant de berghelling en aan de andere kant de afgrond. FANTASTISCH!!!

's Morgens om 8 uur krijg ik telefoon van Lorenzo. Dat zij wat later zullen zijn.
In de Susavallei wordt momenteel (2010) een hogesnelheids treinlijn aangelegd. Wat niet iedereen een goed idee vindt.
Betogers hebben de snelweg door Val di Susa volledig afgesloten, dus moeten Renzo en Feruccio via Pinerolo naar Val Chisone en spreken we af bovenop de Colle del Finnestre.

Mi amici Torinesi, Lorenzo e Feruccio Hoe dikwijls rijden jullie hier? Elke keer we er zin in hebben... no comment, just enjoy the mountains Hier kan je toch nooit genoeg van krijgen? Hier kan je toch nooit genoeg van krijgen?

Na 10 of 12 jaar rondreizen in deze regio is mijn oriëntatie een pak beter. Ik weet ondertussen goed waar ik sta en rij en wat er aan de overkant van de vallei ligt.
Dankzij het prachtige weer worden me vandaag sublieme blikken gegund op klassiekers uit de regio Susa, Bardonnecchia.
Werp mee een blik op Chaberton en Jafferau

Fort Jafferau, gezien vanop de Assietta Kamroute Fort Chaberton gezien vanop Assietta Kamroute Fort de l'Olive en Lenlon, gezien vanop Col de l'Echelle

Na deze fantastische afsluitdag rij ik binnendoor naar Camping Moto in de buurt van Crest. Hier heb ik nog nooit gestaan maar naar het schijnt is er een zwembad. En dat doet deugd 's avonds...

Camping Moto nabij Crest 164.000 Km, bijna thuis

Alpen 2011 blz 1,   2,   3,   4 

Who is Big Mike? Een kleine toelichting over mezelf.
Overzicht Een uitgebreid overzicht van mijn site.
Sitemap Voor regelmatige bezoekers.
Nieuws Laatste aanpassing: Januari 2014
Copyright Big Mike Belgium : Gebruik van foto's of het plaatsen van een link naar deze site; enkel na schriftelijke toestemming !